Tatoeages zien we tegenwoordig erg veel. Vroeger was men erg sceptisch over tatoeages. Het was iets wat alleen prostituees, criminelen en stoere mannen uit de haven hadden. Ook werd het gezien als verminking van het lichaam maar gelukkig is dan tegenwoordig heel anders! Mensen nemen om verschillende redenen tatoeages. Het kan iets zijn wat veel voor ze betekent of simpelweg iets wat ze mooi vinden. Het is een geweldige manier om bijvoorbeeld iemand waar je veel van houdt op deze manier te vereeuwigen. Een tatoeage is niet goedkoop maar blijft de rest van je leven op het lichaam en wordt om deze reden ook gezien als een investering in jezelf!

onze shop

In onze shop tatoeëren wij mensen van 16 tot 18 jaar enkel met toestemming van een van de ouders of voogd. Deze moet ook bij de afspraak aanwezig zijn om het toestemmingsformulier te ondertekenen. Vanaf 18 jaar tatoeëren wij zonder toestemming. Vergeet ook geen geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Wanneer je bij ons in de shop komt en we samen hebben gekeken naar het gekozen ontwerp en de gewenste grootte zal de tatoeëerder een stencil maken. Het stencil zal op de huid geplakt worden zodat de artist precies weet welke lijnen zij moet volgen tijdens het tatoeëren. Voorafgaand aan het tatoeëren wordt de huid ontsmet en in sommige gevallen ook geschoren zodat de huid schoon is als we gaan tatoeëren. Na het ontsmetten wordt de huid voorzien van een speciale gel die ervoor zorgt dat het stencil op de huid blijft plakken. Wanneer het stencil naar wens is zal de artist beginnen met het tatoeëren. Tijdens het tatoeëren wordt er gewerkt met naalden, vaseline, inkt en groene zeep. De vaseline zorgt ervoor dat de huid soepel blijft tijdens het tatoeëren en met de groene zeep kunnen we de huid gemakkelijk reinigen.

nazorg

Na het tatoeëren wordt de huid voorzien van laagje vaseline en transparante folie. De folie zorgt ervoor dat de tatoeage zijn eerste 'beschermlaag' kan ontwikkelen en voorkomt ook dat er inkt of bloedplekken op de kleding komen. Het is belangrijk dat de folie er enkele uren op blijft zitten. Wanneer de folie verwijderd wordt moet de getatoeëerde huid gewassen worden met Unicura balance (paarse). Deze zeep is hypo-allergeen en desinfecterend. Naast het wassen van de tatoeage is het ook belangrijk dat het goed vet wordt gehouden. Voor het vet houden raden wij altijd Bepanthen aan omdat dit ook meteen zorgt voor een goed en snel herstel van de huid. Het wassen van de tatoeage moet 2 keer per dag en het insmeren naar behoeve. Op de tatoeage zal zich een korst gaan vormen. Deze korst kan inkt afgeven aan kleding en tijdens het slapen. Schrik hier niet van! Soms denken mensen dat hierdoor de tatoeage verdwijnt maar dit is niet het geval. Mocht er kleding vast blijven plakken aan de korst week deze dan voorzichtig los in lauw water. Wanneer de huid niet voldoende vet wordt gehouden zal het rood worden en de korst uitdrogen. Dit kan resulteren in een geïrriteerde huid die trekkend aanvoelt. De tatoeage kan gaan jeuken. Het is belangrijk dat u hier niet aan krabt want dan kunt u de tatoeage beschadigen!

bijwerken

Na 6 weken is de huid genezen en kunt u zien of de tatoeage bijgewerkt moet worden. U kunt bij ons de tatoeage kosteloos bij laten werken*. In onze shop hanteren wij een bijwerkgarantie van 3 maanden. Dit houdt in dat wanneer de tatoeage bijgewerkt moet worden u binnen 3 maanden een afspraak moet maken anders verloopt de bijwerkgarantie. Mocht u door omstandigheden niet binnen die 3 maanden langs kunnen komen kunnen we in overleg een andere datum plannen.
(*) Tatoeages die tijdens een actie gezet worden werken wij wegens de lage prijs voor de helft van de prijs bij.

FAQ

Q: Doet het zetten van een tatoeage pijn?
A: Ja en nee! Het zetten van een tatoeage kan gevoelig zijn maar de pijn van een tatoeage hangt af van de plek en uw pijngrens. Het zetten van een tatoeage is een gevoel wat niemand echt kan beschrijven en wordt eerder als irritant gezien dan pijn. Wel is het zo dat de tatoeage alleen pijn doet wanneer de naald ook daadwerkelijk in de huid zit en dit zijn korte momenten.

Q: Hoelang mag ik niet zwemmen en zonnen met een tatoeage?
A: 6 weken! Na 6 weken is de tatoeage genezen en mag u er pas mee zwemmen en zonnen. De tatoeage blijft ook altijd gevoelig voor zonlicht dus smeer hem goed in.

Q: Kan er over littekens getatoeëerd worden?
A: Ja! er kan over littekens getatoeëerd worden als ze ouder dan 1 jaar zijn. Dit is zo vastgesteld in de richtlijnen.

Q: Is jullie shop in bezit van een vergunning?
A: Ja! onze shop is gekeurd door de GGD en wij zijn dus in bezit van een vergunning.

Prijzen

  • Tatoeages
  • Starttarief € 50,-
  • We spreken altijd van te voren een prijs af zodat we beide niet voor verrassingen komen te staan. Mocht het ontwerp toch door wijzigingen duurder uitvallen dan vooraf besproken, dan zullen wij dit altijd aangeven voordat wij gaan tatoeëren!
  •  
  •  
  • Maak een afspraak

Contact

Spijkenisse, NL

0181 - 700202


Contactformulier

Made with ♥ in Holland © Just Ink About It by Marcel Vermeer